Monday, November 18, 2013

HIJRAH dan REZEKI

Assalamualaikum and Good Day All,

I've created this blog before as a medium to advertise my part time business. Since I'm not going to do that for a temporary time, I decided to fully utilize it as my note pad to share some stories, recipes or pictures with all my viewers and followers. All entries to be posted is all about my life, family & loves. From deep inside my heart, really hope that all of you will like and love that. Mana yang baik, bole dijadikan panduan. Yang buruk, jadikan pedoman dan jangan menjadi ikutan ye.. :)
 
So, this entry I want to share some 'words' that I created (dah macam sajak) about HIJRAH and REZEKI. Let's hayati and fahami. Apa yang saya tulis ni, adalah dari my point of view. Tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup ataupun yang telah tiada. Ini semua dari pengalaman saya sendiri.


" Jangan takut untuk berHIJRAH
Jangan ragu-ragu untuk berHIJRAH
BerHIJRAH lah untuk kebaikan
BerHIJRAH lah ke arah kebaikan
Sesungguhnya suatu pengHIJRAHan itu
pembuka kepada pintu-pintu rezeki
Rezeki datang tanpa di sangka-sangka
Rezeki datang dalam pelbagai bentuk dan rupa
Panjatkan kesyukuran

Kuatkan keimanan
Perbanyakkan amalan

Ya Allah Ya Tuhanku
Syukur dan pujiku hanya untuk-Mu
Jangan biarkan aku leka
dengan
kegembiraan & kebahagiaan yang telah Engkau berikan
Dan jangan biarkan aku hanyut dengan
kesedihan & kekecewaan yang telah Engkau takdirkan
Aamiin "
 
In my next entry, saya akan kongsikan dengan semua kaitan antara 'so called' sajak di atas dengan pengalaman saya sekeluarga. Until we meet in my next entry. In shaa Allah..
 
xoxoxo
 

2 comments:

  1. nyd nt share la resepi kek yg mabeles2 tue yer...hheheheheh

    ReplyDelete
  2. mmg dlm perancangan..cuma perlaksanaannya xtau bila..in shaa Allah, bila keadaan mengizinkan akan ada la entry2 pasal recipe tu nnt.. :)

    ReplyDelete

You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...