Thursday, June 30, 2011

Jeng...Jeng...Jeng

Balik keje, ada 1 bungkusan pos laju untuk saya..saya already know sape yg hantar & ape isi dalamnya..hehehe..cuma, rasa excited nak tgk keadaan rupa bentuk isi dlm bungkusan tersebut..ok ke x?? Amanah dari tuan badan pengirim... Kiranya testimoni la ni...hihihihi

Nak tau ape yg ada dalam bungkusan itu???? Jeng..Jeng..Jeng... sila scroll down utk mengetahui apakah isi bungkusan tersebut.... ;)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Masih nak tau ape isi dalam box jernih yg ada ribbon pink yg kat dalam pic di atas???? scroll down lagi...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taaaraaa...ini lah dia, isi dalam box tu..MACARON made by my good friend Nuraida Sanin..kalau ada yg berminat, order lah dr dia ye..Dia dok kt PJ sana..Macaron nya sedap...



Monday, June 27, 2011

Again - Apam Polkadot

Ngehehehehe....

Again, apam dot dot aka polkadot untuk jualan harian..kali ini, saya ber'experimen' dengan menghasilkan corak2 yg lain selain dot dot..Mak saya cakap, saya dah macam pelukis..hihihihi..
Moh kta layan gambo apam dot dot yg dah di'experimen'kan oleh saya...





Gambo2 kat atas tu, apam versi dot dot..original design as like its name..




Yang ni pula, apam dot dot yang telah melalui fasa eksperimentasi.. :) ..ok x corak yang saya lakarkan itu..




Apam polkadot pelbagai versi & color yang siap di'pack'

p/s: saya tetap menggemari corak polkadot atas apam rather than corak2 lain..nampak lagi uummmpphh... :)

Sunday, June 26, 2011

Birthday Cuppies from Athera to Syed

16pcs Choc Moist cuppies with choc ganache, strawberry choc & fondant lettering on top of the cakes, ordered by Athera untuk birthday kawannya..Saya sangat happy bila Athera suka dengan decoration & the flavor..

Jom kta jamu mata lihat foto2 cuppies yg saya hasilkan untuk Athera... :)








Tertarik x ngan strawberry yg merah ranum tu???? terliur x?? hihihihi...

Happy bila recieved gd feedback dari Athera..She text me on the same day after I delivered the cakes to her..Ini lah feedback dr Athera melalui sms yg dihantar kpd saya:

"Salam kak..sedap sgt cupcke akk
wat..slalo cupcke yg sye jmpe manis n
keras..even yg kat the curve dmnsara
pon x sesdp akak nyr..lucky i found u..
tq a lot siz"

Rasa happy giler saya masa dpt sms dari Athera tu..rasa cam nak melompat je...hehehehe..tq Athera sbb suka ngn cupcake yg akak wat, esp the flavor... :)

Saturday, June 25, 2011

Apam Polkadot - 1st Ever

HaHaHaHa..itulah suara gembiraku bila percubaan pertamaku dalam menghasilkan apam polkadot berjaya..tak terhingga sukanya..hasil percubaan pertama itu, saya sedekahkan pada jiran saya yang kebetulan mengadakan majlis Yaasin pada hari yang sama saya berjaya membuat apam polkadot..

Bila dah membuahkan hasil, tangan saya mula gatal untuk membuat apam dot dot tu lagi..Hasil yg ke-dua, saya packing 5pcs in 1box..pastu, ayah saya hantar ke kedai makan kawannya..cuba jual katanya..alhamdulillah, laris..bertambah semangat saya nak membuat apam tu lagi..dapat gak duit2 tepi... :)

Gambar kat bawah ni, apam yang pertama kali saya hasilkan...anda, anda, anda & anda nilaikan lah ye..




Pelbagai color & filling yang saya hasilkan..untuk first timer ni, saya hasilkan apam yang menggunakan filling blueberry, peanut butter & apple fruit..next time, saya akan pelbagaikan lagi 'filling' nye..


Ini pula, apam dot dot aka polkadot yang siap pack (5pcs in 1box)..yg ni, untuk dihantar ke kedai makan kawan ayah saya..

Amacam?? ok x apam dot dot yang saya hasilkan?? ok la kan untuk first timer & beginner cam saya ni kan?? hihihihi

Kalau ada yang berkenan, boleh contact saya untuk tempahan.. :)

Wednesday, June 15, 2011

Cuppies for Makan2

Chocolate Moist Cupcakes with chocolate ganache ready to be eaten...yummy... :)








Cuppies ni di'order oleh member 1 asrama dulu..untuk makan2 katanya...deco yg saya buat pun, just a simple one but really eye candy & colorful..bak kata orang, dr mata turun ke hati..bila mata dah tertarik, hati pun terpaut, selera nak menikmatinya pun ada la..tp, jgn la x sampai hati nak makan lak ye....hehehehe

For Her BIG Day

16pcs chocolate moist cupcakes with fondant topping in sky blue-white color & red roses on top of the the cupcakes ordered from my old buddies for her sister BIG day..





Would be very pleased if she likes the cakes & the decorations... :)

Friday, June 10, 2011

Cuppies for Makan2

12pcs cuppies; half chocolate moist flavor & another half vanilla flavor with buttercream and choc ganache topping ordered by my old buddies..





Hopefully, she loved the cakes & the decorations too..

Tuesday, June 7, 2011

Faiz & Siti

Cuppies ini, di tempah oleh member saya aka my good fren aka my primary school mate aka my hostel mate during our early secondary school untuk majlis nikah adik nya yang juga merangkap kawan kepada adik saya...fuhhh...panjang sungguh description nya...hihihihi...

Saya menggunakan segala kepakaran (perasan sdr je ni hihihi) yang saya ada untuk men'deco' cuppies tersebut supaya menghasilkan suatu output yg cantik..bukan saja pada mata saya, tp org lain...mukadimah yg x hingat punya 'baik' dari saya... ;)

X payah nak panjang2 kan cerita, moh kta layannnn hasil ke'kretip'an diri saya..











Amacam??? Cantik?? hehehehe....member saya lum tgk lagi ni sbb saya htr kt kazen dia..pehtu, majlis adiknya Jumaat ni (10hb Jun 2011)..so, sebagai ringkasannya, follower saya adalah yang pertama tgk hasil ke'kretip'an tangan saya..kiranya official launch la ni...hehehehehe...

Pada insan2 di luar sana yang berkenan, bole membuat tempahan pada saya...Kesudian anda2 semua meng'order' dari saya merupakan suatu penghargaan yang besar ertinya bila anda2 semua menyukai hasil seninya... :)

You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...