Sunday, June 5, 2011

My 1st Ever Oreo Cheese Cake

Dah lama teringin nak makan oreo cheese cake..sebelum terbabit dalam dunia baking lagi..hihihi..bila dah mula berkecimpug, resepi pun dah ada kat tangan, x berkesempatan lak nak buat..asik tertunda je..

Jadi, untuk melunaskan keinginan yang dah lama bertunggak tu..maka pada 4 Jun 2011 bersamaan dengan hari Sabtu sempena cuti umum Agong's Birthday, terhasillah Oreo Cheese Cake ku yang pertama (bahan2 dah lama beli, baru sempat nak buat..hehehe)..

Mari menjamu mata melihat foto2 oreo cheese cake yang saya buat..




Rupa dah ada (walaupun lapisan permukaan cheese tu, kekuningan cam terbakar), rasa pun sodap...cuma perlu banyakkan latihan supaya hasil end-product jadi lebih sempurna..Chaiyok2..

Next time, bila saya buat lagi oreo cheese cake ni, saya letak sekali resepinya..nnt u olls bole buat sendiri...hihihihi

No comments:

Post a Comment

You Might Also Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...